Със сигурност готвенето у дома е един от най-добрите начини да си гарантирате добро здраве. Понякога обаче храненето навън е неизбежно. Как да съумеете да подберете храната така, че да продължите да практикувате здравословните си хранителни навици? Най-напред изберете точния ресторант. Бъдете активен участник, когато сте с компания и избирате място, в което да се нахраните. Разгледайте добре предложенията в менюто. Щом сте седнали в ресторанта, добре разгледайте цялото меню. Кои предложения ви се струват най-здравословни? Поръчайте храна, която преценявате като полезна.

Понякога изборът на ресторант не е във ваши ръце. Това обаче не означава, че всичко е загубено. Попитайте сервитьора какви са специалитетите. Разбира се, че салатите са идеална точка, от която да започнете. След това обаче трябва да изберете още нещо, което е здравословно.

Не се възпирайте от задаването на въпроси на сервитьора. Какво би ви препоръчал според посочени от вас критерии? Избягвайте млечните продукти и глутена. Те провокират възпаление в тялото и често водят до подуване на корема в края на храненето. Внимавайте с някои съставки. Има определени думи в менюто, които могат да ви служат като червен флаг. Избягвайте пържено, осолено и т.н. Също така обърнете внимание на кремове, сосове и др.

Придържайте се към консумацията на вода с лимон, билков чай или газирана вода. Ако намесите алкохола, избирайте по-леки напитки като водка със сода, лека бира или червено вино. Сега убедени ли сте, че можете да се храните навън здравословно?