Българският ресторант „Black Ram" в чикагското предградие Дес Плейнс" все още не знае дали може да отвори лятна градина. Предвиденото за тази седмица публично изслужване в общината на няма да се състои.

Адвокатът на заведението Елиът Уицър е намерил грешка в правилата на градчето за нивото на шум. Именно шумът беше причина съседите на ресторанта да протестират срещу отварянето на лятна градина и управата на Дес Плейнс отхвърли първата молба на „Black Ram" за лятна градина. „Когато има 78 души навън, които вечерят, забавляват се, изкарват си приятно, си помислих, че е предвидимо, че ще има шум от разговори, смях или музика и шумът ще достигне жилищната част" - изтъкна аргумента си директорът по градоустройство в Дес Плейнс Джордж Сакас по време на предишното изслушване.

След това обаче бе представен втори план за лятна градина, който включва изграждането на шумоизолираща ограда, а собственикът на заведението Георги Урдов обжалва. Писмено решение се очаква до края на седмицата. Междувременно само за една седмица повече от триста души се включиха в подписката на „Black Ram" за изграждане на лятна градина.