Израелският посланик в Германия Рон Просор предупреди за бъдещи ответни удари по ирански военни съоръжения. Израел не би атакувал цивилни цели, въпреки че атаките на Техеран със сигурност са били насочени към цивилни цели, каза Просор пред германската телевизия "Велт".

Израелският отговор ще е "срещу военните съоръжения на моллите и аятоласите", каза Просор. Той добави, че Израел трябва да реагира. Важно е за региона, че това възпиране е "много ясно".

Посланикът отказа да даде повече детайли, като заяви, че кога, къде и как ще се проведе контраударът ще се реши от военния кабинет. Той призова съюзниците на Израел да проявят разбиране за израелската позиция и да наложат по-строги санкции на Иран.

Докато Израел слушаше съюзниците си, той трябваше да реагира на непровокираната иранска атака с повече от 300 ракети, които имаха за цел да убият израелски граждани, каза Просор.

Иран извърши атаката през уикенда с повече от 300 ракети, крилати ракети и дронове. Израел и съюзническата отбрана прехвана почти всичкия идващ огън.

Иран оправдава атаката си като отговор на удара по иранското консулство в сирийската столица Дамаск, за който се смята, че е извършен от Израел. При удара загинаха двама ирански генерали и петима офицери.