Снегът създаде проблеми в Монтанско – тирове закъсаха на околовръстния път на областния град. Шофьорите обясняват, че пътищата са заледени и не са опесъчени и призоваха отговорните институции да си свършат работата, съобщава NOVA.

От АПИ съобщавт, че Двадесет и седем снегопочитващи машини обработват републиканските пътища в област Монтана. Работата им на първокласния път I-1 при Обходния път на Монтана е затруднена от множество спрели автомобили, които не са подготвени за движение при зимни условия.

Екипи на Областно пътно управление – Монтана и на пътноподдържащата фирма оказват съдействие за изтегляне на авариралите автомобили, за да се възстанови трафикът във възможно най-кратък срок. Две машини осигуряват проходимостта на пътя през прохода „Петрохан“.

Поради сневалеж и почистване е ограничено движението на тежкотоварни автомобили по път II-35 Троян – Кърнаре. Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира водачите да шофират с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват необходимата дистанция, да не предприемат резки маневри. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

На международния път Е-79 край село Долна Вереница се образува километрична колона от тежкотоварни автомобили. Причината – турски тир, блокирал пътната отсечка.