Оцелели се прегръщат сред руините от сградите.

Спасителни отряди издирват с кучета оцелели под руините в Оклахома, след като унищожителна буря торнадо уби там две дузини жители и рани близо 300 човека.  Президентът Барак Обама обяви бедствено положение в щата и нареди федералните власти да се присъединят към усилията за търсене. Спасителните работи стават през нощта и за по-добра видимост се използват прожектори на военните.

Спасителите са рискували живота си при издирването, тъй като е имало непрекъсната опасност от токови удари, пожари от електропроводи и експлозии от разкъсани газопроводи.

В сряда властите съобщиха, че издирването на жертви е към приключване и усилията на спасителите се ориентират към възстановяване на щетите.

Гари Бърд, шеф на пожарната в Мур, е "98% сигурен", че повече оцелели няма да бъдат открити под развалините.  Целта на спасителите била да се претърси всеки сантиметър от засегната територия, за да е сигурно, че няма затрупани под руините хора.

Аварийните екипи са имали трудности в опустошените квартали, защото не е имало никакви пътни знаци. Някои са използвали мобилни телефони и устройства за GPS за навигация.
 
Местни медии разказват сърцераздирателната история на един баща, който цяла нощ е търсел дъщеря си, само за да открие, че е била убита под отломките в сринатото местно училище.

Стаите в това школо, както и в друго основно училище, не са били обезопасен, заяви Албер Ашууд, от Агенцията за управление на извънредни ситуации в Оклахома. Повече от 100 училища в Оклахома са били финансирани от държавата за укрепване на стаите, но пострадалите не са били сред тях.

Щетите от торнадото, които по.рано бяха изчислени на над 1 милиард долара, вероятно ще надхвърлят три милиарда - повече и от тези при торнадото в Джоплин, Мисури, през 2011 г. Тогава там загинаха 158 души.