Българин, който бил заловен да кара пиян във Великобритания беше осъден 4 години по-късно. 33-годишният Иван Петров подкарал своя Голф в Кингс Лин през юли 2020 година. Той не успял да вземе завой и се качил на тротоара. Тогава полицията го настигнала и тествала за алкохол. Оказало се, че количеството в издишания от него въздух е доста над позволеното. Полицаите оформили документите и му насрочили дата за явяване пред съда.

Вместо да отиде в съдебната зала, Иван хванал полет за България, където останал четири години. Той обаче останал без работа и решил да се върне обратно във Великобритания. Намерил си и работа като градинар.

Един ден той бил в близък парк с приятели, когато към тях се приближили полицаи. При проверката на документите, се оказало, че Иван е издирван. Той моментално бил задържан и изправен пред съда. 

Там той се оправдал, че ограниченията по време на пандемията от COVID-19 му попречила да се върне обратно в страната. Въпреки това Иван е осъден да плати глоба от 525 паунда. Книжката му пък е отнета за една година.