ОВЕН

Разбира се, случващи се извънредни събития не пречат да си правите планове, но за по-сигурно изчакайте още малко, преди да се задействате – скоро условията ще станат по-благоприятни. Денят е чудесен да направите пролетно почистване, да се отървете от стари вещи, а тези от вас, които смятат, че имат нужда и от пречистване на тялото, може спокойно да приложат някакъв разтоварващ режим. Всякакви действия по посока освобождаване от излишен товар във всяко отношение ще ви накарат да се почувствате по-добре и ще ви дадат усещане за лекота и свобода.

ТЕЛЕЦ

Днес може да продължат да излизат наяве някои скрити неща – най-вече на работното място и във взаимоотношенията с колеги и подчинени. Ако има някакви проблеми, по-добре им обърнете внимание сега – те няма да изчезнат от само себе си. Заровите ли си главата в пясъка, някой друг ще продължава да дърпа конците, а товара – емоционален, физически и какъвто и да е друг, ще трябва да носите вие. Ще бъдете по-проницателни от обикновено и ще успеете да навлезете по-дълбоко в проблеми, които досега може би сте оценявали повърхностно и неразумно.

БЛИЗНАЦИ

Ако пожелаете да се разровите малко повече, ще успеете да достигнете до скритите причини за определено поведение – вашето собствено или на друг човек. Много често ние забравяме, че нещата не са такива, каквито изглеждат, ала днес вие сами ще се убедите в това. Може да разберете, например, че човек, когото сте смятали за приятел, всъщност е искал да се възползва от вас, или обратното – че някой, който ви е засегнал, всъщност е искал да ви помогне, казвайки истината. Денят е изключително подходящ за умствена работа, за която ще се изисква задълбочаване и по-голяма концентрация.

РАК

Ако днес сте се посветили на бизнес дейности, около средата на деня ще бъдете много продуктивни и ще пожънете добри резултати. Бъдете по-внимателни какво говорите, не бъдете язвителни и се въздържайте да прибягвате до сарказъм. Дори да си мислите, че думите ви са съвсем безобидни, те ще бъдат като стрели, които ще се забиват в слабото място на другия човек. В емоционално отношение денят може да бъде по-труден – най-вече за онези от вас, които са крили истинските си чувства и не са признавали дори пред себе си какво изпитват.

ЛЪВ

През днешния ден може да се натъкнете на подводни камъни във взаимоотношенията си – и в личните, и в служебните. Някои от вас ще реагират по-бурно и емоционално, други ще се свият в черупката си, за да размишляват. Макар да ви се струва, че партньорът, шефът или който и да било друг човек е виновен за трудностите, може би ще успеете да извлечете повече полза от ситуацията, ако се запитате как се е стигнало дотук и какво бихте могли да направите, за да промените нещата. Ще бъде по-труден ден за онези от вас, които поставят себе си на последно място, гледат да угодят на другите и забравят кои са.

ДЕВА

Ако имате чувството, че проблемите в отношенията ви идват от случващи се неща, крайно време е да се погрижите сами за себе си и да престанете да очаквате от партньора си или от близките си да ви забележат. Помислете какво би ви направило щастливи и този път поставете себе си на първо място. Работата ще бъде на преден план и нищо чудно да се окаже, че точно там е необходимо да се направи по-сериозна реорганизация. Имайте предвид, че е във ваша полза да поддържате баланс. Това означава да се отнасяте сериозно към задачите и да ги приключвате навреме, но да не се нагърбвате с отговорностите на колегите си.

ВЕЗНИ

Днес ще имате достатъчно енергия, за да се заемете с личните и служебните си ангажименти – и вероятно няма да се налага да влагате кой знае какви усилия. Ще имате и нужното самочувствие, и достатъчно вяра в себе си и в подкрепата на съдбата – това не е никак малко, защото именно тази вяра ще се превърне в основен фактор за успехите ви през следващите дни. Обръщайте внимание на идеите си – нищо чудно да ви хрумне нещо интересно или да откриете как да направите живота си по-интересен. Имайте предвид обаче, че преживяванията ви ще бъдат следствие от случилото се и от реакцията ви на събитията.

СКОРПИОН

Ако сте вниквали в знаците на съдбата и сте имали куража да се откажете от неща, които ви задържат в миналото – отношения, проекти, дори надежди и очаквания, сега ще може да продължите напред и вероятно ще забележите, че пред погледа ви просветва. Много от вас ще превключат на режим учене – това може да означава, че буквално ще учите нещо, но също и че ще трябва да асимилирате някои минали събития и да си вземете съответните поуки. Денят вероятно ще ви предложи нова доза интересни разкрития и прозрения, свързани с взаимоотношенията ви – любовни, семейни или професионални.

СТРЕЛЕЦ

Макар че може да чуете неща, които да ви изненадат, разкритията и признанията ще ви помогнат да видите реалността такава, каквато е. Възможно е да обмисляте някои важни решения и да планирате реорганизация в определена област. Казано накратко, ако през изминалите дни много неща са се объркали или не сте били сигурни какво точно се случва, сега всичко полека ще започне да идва на мястото си. Дори в някои случаи да сте се заблуждавали, сега ще видите хората около вас такива, каквито са, и ще успеете да стигнете до трезви решения, а не базиращи се на вашите собствени емоции или очаквания.

 

КОЗИРОГ

В по-практичен план денят е подходящ да направите преустройство в дома си. Не се тормозете, ако през изминалите дни ремонтните дейности са вървели бавно и трудно – сега има шанс процесът да се ускори. Още в началото на деня ще успеете да вложите енергия и ентусиазъм, за да постигнете напредък и дори да финализирате работата. Може да изпитате известен дискомфорт, защото ще се чувствате раздвоени между собствените си желания и ангажиментите и дълга си към някого. Чудесно е, че не искате да наранявате партньора си, но имайте предвид, че да жертвате собственото си щастие също не е добър вариант.

ВОДОЛЕЙ

Изминалите няколко дни бяха за много от вас наситени с повече емоции и ви беше трудно да мислите трезво. Сега обаче може да погледнете на ситуацията от дистанция и да прецените с кое може да направите компромис и с кое – не. Много от вас не са свикнали да мислят за себе си, но ако връзката ви отдавна е изчерпана или не ви позволява да вървите напред, не се чувствайте виновни, че искате нещо повече. Ако установите, че някой ви се качва на главата, използва ви или се опитва да ви командва, не бързайте да хвърляте вината върху него.

РИБИ

Вие сами сте позволили нелоялно отношение и ако искате ситуацията да се промени, ще трябва да си върнете силата и да кажете „не“. Може и да се изправите пред някои проблеми в любовта – най-вече ако сте по-ревниви и се страхувате да дадете свобода на човека до вас. Важни за вас ще бъдат не са толкова събитията, колкото вашите реакции спрямо тях, както и душевните ви преживявания. Ако ви завладеят негативни мисли или някаква ситуация ви се струва ужасна, не се доверявайте особено на себе си – ще проявявате склонност да драматизирате и да виждате нещата в прекалено тъмни краски.