Китайски фалшификат

В интернет изтекоха снимки на първото копие на предстоящия iPhone 6. До премиерата остават около 2 месеца, но машинките вече се продават в Китай уж като оригинални. Като основа били използвани всички онези вече изтекли пиратски снимки с прототипа на новия телефон. Операционната система визуално се приближава максимално до iOS. Към момента няма информация за използвания хардуер, но обикновено става въпрос за слаб процесор и занижени параметри. Като цяло устройството е предназначено само за китайския пазар, но пък копията стават все по-добри... поне на снимка.

Иначе очакваният смартфон ще работи с процесор A8, който ще бъде с 64-битова архитектура, а производителите му вече са започнали доставки към Apple. A8 ще бъде с тактова честота поне 2GHz, което е чувствителен скок спрямо A7, който работи на 1.3 GHz.

Очаква се броят на ядрата (2) да се запази. A8 би трябвало да се произвежда по 20-нанометрова технология, а не по 28-, която беше използвана в A7. Новите чипове се произвеждат от Samsung и от TSMC, като втората компания вече дори е предала готовите бройки.