сн. ,,Ифра“

Всяка година традиционно започва с най-голямото технологично изложение - CES. И тази година то ще бъде в Лас Вегас между 6 и 9 януари, а участие ще вземат хиляди компании. CES 2015 подсказва какво предстои през годината. Sony ще покаже най-новите си разработки при 4K телевизорите, подобрени озвучителни системи и, разбира се, много фотоапарати. Има спекулации, че компанията може да представи и новия си флагман при смартфоните - Z4. По-вероятно е обаче той да бъде запазен за Mobile World Congress, който ще е в началото на март. LG също планира нови 4K телевизори. Компанията се конкурира със Samsung в сегмента на наистина големите 4К телевизори, както и на тези с извити екрани.
Говорейки за извити екрани, очакванията са, че LG ще представи и смартфона G Flex 2. Той ще е с извит екран и вероятно с гумено шаси. Това ще му позволява да се огъва доста повече от първия модел G Flex.
Samsung също ще има голямо участие на CES. Главната пресконференция на изложението ще е на компанията и за момента е успяла да запази в тайна повечето си нови продукти. Вероятно тя ще представи концептуални разработки на мобилни телефони с огънати екрани, както и нови телевизори и умни аксесоари. През декември фирмата реши да заложи на сигурното и да не повишава очакванията твърде много, като заяви, че не готви особено големи изненади.
Lenovo готови нови лаптопи и таблети и това е очаквано. Няма да е изненада и представянето на нов смартфон. Някои предложения обаче посочват, че Lenovo подготвя и поне един умен аксесоар, с който да навлезе на пазара.
Подобни спекулации има и за HTC. Компанията подготвя умен часовник, който обаче може да бъде запазен за Mobile World Congress.