Глоба и административно наказание наложиха на авторите на сатиричното шоу в YouTube канала BARAKuda, което разказва за измисления „депутат Виталий Наливкин“, съобщава изданието „Сибир реалии“. Полицейският протокол е за „незаконно носене на униформи със символи на държавни военизирани организации, правоохранителни или контролни органи“. 

В последното видео

В последното видео от комедийния сериал Наливкин спасява около две дузини жители на Владивосток от жегата, като ги облива с вода с маркуч. По средата на видеото измислен депутат по същия начин „спасява” двама полицаи, които се оплакват от неработещия климатик в служебния автомобил."Актьорите, доколкото разбрах, ще бъдат глобени за носенето на униформите, а ние, организаторите на снимките, за "имитация на служебен автомобил" за клипа", каза продуцентът на предаването.

През 2021 г. Андрей Клочков,

създателят на сатиричен интернет сериал за „председателя на изпълнителния комитет на Усурийск“ Наливкин, както и двама членове на снимачния екип бяха обвинени в хулиганство с използване на взривни устройства. Грозят ги до 8 години за "стрелба с гранатомет", която е "нанесла щети" в празен терен. Клочков уверява, че гранатометът не е истински, а безопасността на заснемането е потвърдена от Министерството на извънредните ситуации.