ГЕРБ-СДС ще подкрепи решението на служебния кабинет министър Георги Гвоздейков да оглави щаба за изборите. Това обяви Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

„Георги Гвоздейков е учредител на ПП, беше им знаме, символ. Безспорно честен човек е, така че всички ще са спокойни” поясни лидерът на ГЕРБ.

„Имаме доверие на хората, които честно са си вършили работата. В щаба за изборите, мисля, че всички ще приветстват решението Гвоздейков да го оглави, за да може да се проведат едни честни и демократични избори", каза още Борисов.

След като Гвоздейков реши да остане в служебния кабинет, от „Продължаваме промяната" обявиха, че го изключват от партията.

И въпреки, че му има доверие Борисов не изключи възможността Гвоздейков да се договори с вече бившите си колеги.

„Ако това се случи, ще стане като на предишните избори – „ала-бала””, поясни той.

От ПП отговориха като остро разкритикуваха Борисов. Кирил Петков заподозря опасност от опит за манипулация на вота. Според него Гвоздейков ще бъде използван като „маркетингов трик”.

„Г-н Гвоздейков вече е изключен от „Продължаваме Промяната”. Борисов и Пеевски слагат името му отпред, за да си правят всичките задачи за купен вот в МВР, които са си поставили, с абсолютната пълна координация – от министъра до главния секретар”, коментира Петков.

Заради предложението лидерът на БСП Корнелия Нинова заподозря Борисов.

„Доказателство, че правителството е на Борисов и вече почва да им нарежда какво да правят”, каза тя.