Facebook затегна контрола около методите на програмистите за увеличаване броя харесвания на техните страници. Компанията е дала 90-дневен срок, през който разработчиците да внесат необходимите промени в приложенията си. Новите правила на Facebook гласят, че програмистите не трябва да стимулират потребителите да харесат страница в социалната мрежа или да използват плъгини за социални мрежи. Това включва предлагането на награди, ваучери или дори да се ограничава достъпът до дадено съдържание, ако потребителят не е ,,харесал" страницата.
Програмистите ще имат право да предлагат на потребителите да се включат в промоции в страниците или просто да им напомнят да се регистрират от дадено място например. ,,Искаме хората да харесват бизнес страниците, защото те искат да поддържат връзка с компаниите, а не заради изкуствени стимули. Вярваме, че тази промяна ще е положителна както за хората, така и за рекламодателите", пише Facebook в своето съобщение. Това означава най-сетне край на линковете тип ,,харесай ни страницата във Facebook, за да видиш видеоклипа". Начин, по който изкуствено се трупаха харесвания. Засега компанията не казва какви наказания ще има за тези, които не спазват изискването.
Социалната мрежа въвежда и друга промяна. Игрите, които включват задължително или пожелателно купуване на съдържание, трябва да опишат това ясно в описанията си или във Facebook, или в другите платформи, които поддържа. Хората трябва да са наясно, че могат да бъдат таксувани, докато играят, казват от Facebook.