Facebook реши да се възползва от факта, че много хора ползват мрежата на работното си място и специално за тях разработи новия си проект FB@Work. Версията на Facebook за работното място ще се съсредоточава върху функции за бизнеса. Например улеснена комуникация с повече хора, по-лесно разпространение на информация. Компанията не потвърждава официално проекта и не коментира темата, но редица специализирани издания вече писаха за него. Техни източници посочват, че проектът се разработва в Лондон.
Facebook възнамерява да използва собствения си опит. Различните отдели и екипи на компанията си имат свои групи в социалната мрежа, където обменят информация помежду си. Налични са и общи чатове, където комуникацията тече в реално време. Инженерите на компанията са направили и допълнителни приложения, които улесняват споделянето на снимки и коментари. Някои компании, като ,,Hearsay Social" например, също разчитат на скрити групи във Facebook, за да улесняват контактите на служителите. ,,Няма смисъл да преоткриваме колелото", коментира Клара Ших, изпълнителен директор на фирмата.
Това не е първият път, в който Facebook има подобни амбиции. Социалната мрежа неколкократно е обмисляла версии за работещи и дори за деца, но досега нито една от тях не е била реализирана. Едно от основните притеснения на компанията е чрез подобна услуга да не загуби имиджа си на място, където човек може да комуникира с приятелите си и да се превърне в по-институционализирано място за служебни контакти подобно LinkedIn.
Същевременно Facebook иска да се възползва от голямата си потребителска база по различни начини. Тази постоянна дилема води и до разработката на подобни проекти, които често не намират място в официалните планове на компанията.