Facebook at Work, професионалната версия на социалната мрежа на Facebook Inc, се очаква да бъде предложена за масова употреба през следващите месеци след близо година тестове. Новата услуга, насочена към сътрудничеството на работното място, е почти идентична с познатата социална мрежа с опции за чат, „харесвания" и други. „Бих казал, че 95% от това, което ние разработихме за Facebook, присъства и във Facebook at Work", коментира Жулиен Кодорниу, директор за глобални партньорства на Facebook. Въпреки това потребителите на Facebook at Work ще имат специални профили, които ще са отделни от вече съществуващите в социалната мрежа.

Компанията разработва и специални продукти за новата си платформа, включително инструменти за сигурност, каза г-н Кодорниу. Facebook започна пробни тестове на новата услуга през януари, като до момента тя можеше да се ползва само с покани. Услугата ще бъде отворена за всички фирми след официалния старт, като компанията смята да събира абонамент от „няколко долара на месец" на потребител за специалните продукти и поддръжка.

Според фирмата за маркетингови проучвания IDC пазарът на подобни сайтове за кариери и професионално развитие като LinkedIn Corp и Monster Worldwide Inc е на стойност около $6 млрд. годишно.

Повече от 300 компании, включително Heineken, Royal Bank of Scotland и бижутерната Stella and Dot, използват Facebook at Work. Според Кодорниу всичко в новата платформа ще е като вече познатият Facebook с някои малки изключения. „Няма да можете да играете на Candy Crush на Facebook at Work например", заяви той.