Грижите за здравето ще поемат в нова насока благодарение на Пило - симпатичен робот, който разпознава членовете на семейството и разпределя предписаните им хапчета. Този асистент използва софтуер за лицево и гласово разграничаване. С тяхна помощ той „познава" отделните членове на семейството и разпределя хапчетата, които те трябва да приемат. Пило може да складира различни хапчета за индивидуални потребители и да следи кой е изпил или не дневната си доза. В случай че в него не могат да бъдат заредени определени лекарства, например под формата на течност, роботът напомня за приема им чрез аудио и визуални сигнали. Пило също така сигнализира кога хапчетата са на привършване. Нещо повече - благодарение на връзката си с интернет той може да се свърже с аптеки по избор на собствениците си и да ги поръча.

Роботизираният асистент складира до 250 хапчета със среден размер. Ако член на семейството по някаква причина не изпие предписаните му за деня медикаменти, Пило известява за това останалите обитатели на дома.

Способностите на робота не се изчерпват с разпределянето на хапчета. Пило е в състояние да води разговори на здравна тематика, черпейки информация от надеждни и одобрени от собствениците му сайтове, и да осъществява видео връзка с лекари.

Потребителите, проявяващи интерес към домашния здравен асистент, могат да подпомогнат кампанията за набиране на средства за масовото му производство, която тече в сайта Indiegogo. Сумата, срещу която желаещите могат да се сдобият с Пило, е $299.