Ръст на ранните записвания за зимния сезон в Пампорово се наблюдава както по отношение на българските туристи, така и при чуждестранните, заяви Мариан Беляков, изпълнителен директор на „Пампорово“ АД.

Повишеният интерес опровергава прогнозите

за предполагаемо изчакване при планирането на ваканционните пътувания в период на непредсказуема инфлация.и ваканционни групи от съседните балкански държави, Великобритания и Ирландия се очертават като основен контингент за предстоящия ски сезон в Пампорово. От „Пампорово“ пускат от четвъртък, 22 септември, в продажба лифт карти на миналогодишните цени, като промоционалният период важи до 20 ноември. Новата ски карта “Select”, която е предложена за ранна продажба е с отворени дати за ползване през зимния сезон, като са възможни опции от полудневна до 7 последователни дни.

Промоционалната продажба на лифт карти

запазва цените от предходния сезон -  45 лв. за деца (от 7 до 11 г.), 59 лв. за младежи (от 12 до 17 г.) и лица над 65 г., както и 75 лв. за възрастни (от 18 до 64 г.). Преференциалните условия остават в сила и за покупка на сезонни лифт карти – за целия сезон без ограничения или само за делнични дни. Картите на промоционални цени са достъпни за покупка само през официалната интернет платформа на „Пампорово“ АД.  Получаването на ски картата е възможно безконтактно през pick-up устройствата в курорта, чрез сканиране на QR код, генериран при закупуване през онлайн магазина, или на касите, срещу предоставяне на електронен ваучер през мобилно устройство, или на хартиен носител,  според информация от дружеството.