Коледа в гората

Дядо Коледа може да ни пее лично по телефона. Това предвижда едно от многото приложения за мобилни апарати, пуснати специално за предстоящия празник. С напредването на технологиите телефонът вече е неизменна част в поддържането на атмосферата. С негова помощ можете да изпращате коледни картички, да слушате коледни песни или приказки. А също и да следите точното местоположение на Добрия старец. Едно от най-популярните приложения е „Коледа в гората". То е българско производство с коледни приказки, весели истории в стихове, които разказват за премеждията на животните във вълшебния горски свят. Според създателите на това приложение целта му е запознае децата с природата и взаимоотношенията между хората, като им помага да развиват социални умения. Има и по-забавни и занимателни като приложение, което на практика представлява три пъзела, изобразяващи коледна сцена.

Когато успеят да ги наредят, децата разбират част от историята на джуджето Дългоноско. Създаделите на игри за телефони са измислили и специална програма, с която се създават коледни картички. Red Stamp, както са я кръстили, предлага достатъчно голямо количество шаблони и дори имате възможността да използвате собствени снимки и да изписвате текст върху тях. Лошото е, че немалко от хубавите шаблони се продават в рамките на приложението. Готовата картичка може да се изпраща чрез имейл, да се споделя в социалните мрежи и да се запазва на устройството ви.

Друга забавна безплатна занимавка за празниците е брояч, който отмерва времето до отлитането на Дядо Коледа, коледна игра, кратки коледни клипчета и няколко задълбочени статии за Санта Клаус и коледните традиции по света. Подобна опция предлага и Google Santa Tracker, който представлява център за следенето на действията на Дядо Коледа, а също и карта, която показва движението му по земното кълбо.

С приближаването на Рождество Христово приложението отключва забавни игри, а пък на самата Коледа би трябвало да видите докъде е стигнал любимият дядо на децата със своето невъзможно трудно пътешествие. Това приложение може да се стори забавно не само на децата, но и на родителите им.

Друго от приложенията, които се очаква да се хареса най-вече на по-освободените любители на социалните мрежи, е Elf Yourself. С помощта на няколко вълшебни манипулации то може да превърне снимката ви в танцуващия елф Или, който извършва странни движения, които могат да се нарекат и танц. Разбира се, не е задължително да се ограничавате само до собствената си снимка. Просто изберете не повече от пет фотоса от устройството си и заложете на конкретен шаблон. Приложението след това ще генерира видео на танцуващите елфи, което можете да споделите във фейсбук или чрез имейл.

Неостаряваща апликация е и Christmas Cracker. Какво е Коледа без смях и закачки. Ако се чувствате изчерпани и ви трябва ново зареждане, това приложение ви предлага 150 наистина забавни вица. То е абсолютно безплатно и с него спокойно можете да приковете вниманието върху себе си на коледната трапеза, особено след няколко чаши вино.