Българският писател и журналист Илиян Кузманов оглави класацията на английското Talk Radio за най-предпочитана книга във Великобритания. За постиженитео му беше съобщено в края на миналата година, но литературният му успех даваше отзвук през цялата 2023-а година.

Кузманов коментира пред БТА, че за книгата му "Дяволът аз го познавам" са гласували почти 10 000 човека, а зад себе си е оставил писатели като Стивън Кинг, Джон Гришам и американския вицепрезидент Майк Пенс. Това е втората книга на българина, роден в Пазарджик, и успял да влезе в  Топ 20 на Амазон с романа си "Ако срещнеш Буда, убий го!" Произведението е провокативен роман, следващ традициите на Гьоте, Данте и Булгаков, който разказва чрез похватите на магическия реализъм какво означава свободата.

Също така пресъздава и най-тъмните страни на тоталитарните общества.

Това е една много тъмна философска приказка, която бе и книга на месец септември в списание New York Weekly, разказа още Илиян Кузманов. Наскоро книгата и нейният автор са представени от холивудския актьор Майкъл Уолф. Илиян Кузманов и творческите му постижения намират отзвук в медии от много държави.