Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е в Бургас, където участва в предизборна среща със симпатизанти на партията.

Той е придружаван от доскорошния вицепремиер Мария Габриел, Росен Желязков и Ева Майдел. Домакин на предизборната среща е кметът на Бургас Димитър Николов.

Водачът на листата в Бургас Жечо Станков представи номинираните в листата на ГЕРБ, които излязоха на трибуната, приветствани със силни аплодисменти.

"Господин Борисов, благодаря за честта да водя този отбор от експерти", започна Станков и заяви, че тези хора са 365 дни сред хората, а не само преди избори. "Ще продължим да изпълняваме задачите, които ни поставяте, господин Борисов, защото вие също сте непрекъснато сред хората", заяви той. 

Думата бе дадена на Ева Майдел, която заяви, че живеем в опасен и непредвидим свят. "Трябва да бъдем реалисти къде се намираме в момента. На много хора им се иска да бъдат политици и се правят на евроатлантици. Само, че това се мери по действията, не по думите", поясни тя. 

Росен Желязков обяви, че целта е да се възстанови България от безвремието, в което е в последните години. "Нашите опоненти ни противопоставят 4 опорни точки - сутрин, обед и вечер, ще ви накарат да ги сънувате: корупцията, службите, регулаторите, съдебната система. В тази приказка, която ни се предлагаше има една Червена шапчица, която вървеше в една тъмна гора, в която я дебнеха едни "тайни, зли служби" и един зъл, алчен, вълк Торбалан, с който когато пиеха кафе му говореха на "Делян". Оказа се нито гората е такава, нито червената шапчица е толкова наивна", изтъкна той.

Думата бе дадена на Мария Габриел. "Днес ясно показваме, че ние сме един екип, който говори на един глас - и на национално, и на европейско ниво. Ние знаем как да отстояваме националния интерес", каза тя. 

„Виждам, че моите колеги са по детски наивни, защото мислят че срещу нас имаме системни политически партии или хора, които имат някаква стратегия или цели. Срещу нас обаче няма такова мислене”, обяви лидерът на ГЕРБ.

"Дори ГЕРБ расте по-бавно от външния дълг на България. ГЕРБ ще взема да оправя тази държава, когато стигне нивото на външния дълг като процент на избирателите. Толкова коварно всичко са подготвили последните три години - лъжа, до лъжата. Оставихме Спецов, че да не могат да се измъкнат и да кажат - имало корупция. Фалшифицират подписи, поръчки, цялата рода са си настанили по креслата", не скри гнева си той.

„Българите трябва да знаят, че това, което направиха за трите години управление, ще берем горчиви плодове и много трудно ще излезем от тази криза”, предупреди Борисов и припомни, че е поемал управлението на страната след различни кризи.

„Асен Василев е умен, той знае, че хазната е празна. Той знае, че трябва да се вдигнат данъците, Някой трябва да дойде и да извади страната от блатото за около две години. След това, те добре усвоили кеша, отново ще са на политическата сцена. След две години ще сме в същата изходна позиция. Това е била тяхната стратегия. Те не водят кампания, не ги интересува. Те знаят, че трябва да са опозиция в парламента, те за управление вече не мислят. Затова всеки ден слагат опорката „ГЕРБ, ДПС”. Не бъдете наивни”, обясни Борисов.