Паметта на свети апостоли Иродион, Агав, Руф, Асинкрит, Флегонт и Ермий се почита от Православната църква на 8 април.

Свети апостол Иродион е роден в Тарс, главен град на област Киликия, в Мала Азия и е съгражданин на свети апостол Павел. Той бил сътрудник на светите апостоли и проповядвал християнското учение между юдеите и езичниците. Заради усърдното му служене на Църквата светите апостоли го назначили за епископ на град Неопатрида.

Поради изповядването и разпространението на християнски идеи бил заловен от местните управници и измъчван до смърт. След оздравяването си свети апостол Иродион проповядвал в Рим заедно със свети апостол Петър.

Апостолската дейност на свети Иродион била известна и на свети апостол Павел и в края на Посланието си до Римляните го поздравява като свой сродник. След мъченическата смърт на апостол Петър апостол Иродион бил посечен с меч в Рим. Свети апостол Агав проповядвал в Йерусалим и Юдея.

Притежавал пророческа дарба. Свети апостол и евангелист Лука споменава за него в книгата си "Деяния на светите апостоли". В Антиохия предсказал настъпването на голям глад и това негово пророчество се сбъднало по времето на император Клавдий (42-54 г.).

Свети апостол Руф бил епископ в гръцкия град Тива. В Посланието си до римляните свети апостол Павел изпраща поздрав до него и до апостолите Асинкрит, който бил епископ в Иркания, Мала Азия. Също и до апостол Фиегонт, епископ в тракийския град Маратон, и до апостол Ермий, епископ Далматски.

Всички апостоли проповядвали в различни области на Римската империя и отдали живота си в името на християнските идеи.