Предградие на Чикаго стана номер 1 в нова класация на най-добрите места за живеене в Америка.

В класацията за 2024 г. „Най-добрите места за живеене“ на уебсайта Niche, Нейпървил заема първото място в списъка „Най-добрите градове за живеене в Америка за 2024 г.“. 

Предградието на Чикаго оглави и класацията на сайта за „Най-добрите градове за създаване на семейство в Америка“.

Като цяло Niche даде на Нейпървил оценка A+, класирайки го по фактори като държавни училища, жилища, престъпност и безопасност, нощен живот и разнообразие.

През 2023 г. чикагското предградие също попадна в списъка.

Niche обяснява, че в класацията му, съставена от няколко списъка с „Най-добри места за живеене“,  класирането и оценките му са изчислени „с помощта на поредица от стъпки, за да се осигури статистическа строгост и полезни насоки при вземането на решение къде да живеете“. Няколко други места в Средния запад и предградията на Чикаго също намериха място в класацията. В списъка „Най-добрите места за живеене в Америка“ Кармел, Индиана, е на второ място, а в Топ 10 на „Най-добрите места за отглеждане на семейство в Америка“ Лонг Гроув в Лейк Каунти, Илинойс, е на второ място, а Кларендън Хилс, в окръг ДюПейдж, заема трета позиция.

Новоиздаденият доклад на U.S. News & World Report за 2023-2024 г. за „Най-добрите места за живеене“ в Съединените щати обаче

очертава друга картина,

като нито един град от щата Илинойс не попада в челните му позиции. 
Списъкът, който класира и анализира „най-гъсто населените 150 метрополии“, казва, че градовете, които са заели първите места, трябва да имат „добра стойност, да бъдат желано място за живеене, да имат силен пазар на труда и високо качество на живот“.

Чикагското предградие Нейпървил е най-доброто за живеене в САЩ

На първо място в тазгодишния списък е Грийн Бей в щата Уисконсин. Никой друг град от Средния запад обаче не попада в топ 10. 

Емблематичните колежански градове Медисън, Уисконсин, и Ан Арбър, Мичиган, са в топ 15, като спечелиха съответно 11-о и 14-о място. Гранд Рапидс, Айова се нареди на номер 19, докато Гранд Рапидс, Мичиган; Ноксвил, Тенеси, и Форт Уейн, Индиана, са на 20, 21 и 33 място.

Според списъка Пеория в Централен Илинойс е класирана на 70-о място. Градът е нареден в списъка поради достъпността си и „подходящите за семейства части“, както и обновените си развлекателни квартали, където „кулинарите се събират, процъфтява музика на живо и се умножават таванските апартаменти“.

Чикаго се класира по-надолу в списъка, под номер 123. „Вашият опит да живеете в Чикаго ще зависи от вашия пощенски код“, се посочва в доклада, като се добавя, че „когато времето започва да граничи с непоносим студ, жителите на Чикаго губят търпение“.

Ветровитият град обаче попадна в челото на една друга класация, точно навреме за сезона навън. Четири покривни барa

бяха наредени сред най-добрите в страната

Класацията на MandoeMedia нареди 200 бара на покривите по целия свят, използвайки данни от Tripadvisor и Instagram. Редакторите усъвършенстваха списъка, като претеглиха процента на положителните отзиви заедно с баровете, които са „най-обсъждани и споделяни в социалните мрежи“, а след това ги подредиха, за да създадат индекс „топ 50“.

Според списъка 22 от 50-те най-добри покривни бара в света са в Съединените щати. От тях четири са в Чикаго, следвани от Ню Йорк, който се появява в списъка три пъти. Два бара в Денвър също попаднаха в класацията.

Под номер 15 в списъка е I|O Godfrey Rooftop Lounge на 127 W. Huron Street в River North. Наблизо, Upstairs at The Gwen, разположен на 521 N Rush St., заема 16 място.

Z Bar, който се намира в хотел Peninsula на 108 E Superior Street и гледа към емблематичното авеню „Мичиган“, влезе под номер 31 в класацията. Cerise Rooftop, на 203 N. Wabash Ave., дойде на номер 33.

Класацията се оглавява от бар Sky51 в Куала Лумпур, Малайзия. Американският бар, който се класира най-високо в списъка, е Ocean Lounge в Sea Pines Beach Club на остров Хилтън Хед, който е под номер 5.

Нейпървил

Най-добрите градове за живеене в Америка за 2024 г.

 1. Нейпървил, Илинойс
 2. Уудлендс, Тексас
 3. Кеймбридж, Масачузетс
 4. Арлингтън, Вирджиния
 5. Плано, Тексас
 6. Ървайн, Калифорния
 7. Колумбия, MD
 8. Оувърланд Парк, Канзас
 9. Ан Арбър, Мичиган
 10. Белвю, Вашингтон

Чикагското предградие Нейпървил е най-доброто за живеене в САЩ

Най-добрите места за създаване на семейство за 2024 г.

 1. Честърбрук, Пенсилвания
 2. Лонг Гроув, Илинойс
 3. Кларендън Хилс, Илинойс
 4. Килдиър, Илинойс
 5. Девън, Пенсилвания
 6. Хинсдейл, Илинойс
 7. Кенсингтън, Ню Йорк
 8. Маунтин Лейкс, Ню Джърси
 9. Маримонт, Охайо
 10. Пен Уин, Пенсилвания