Българинът Мартин Гешев (28 г.) е едва от една година и седем месеца в Америка, но успя да сложи конкуренцията в краката си, като победи на турнира ,,Wings of Strength Chicago Pro". Нещо повече - постижението му е двойно, защото едновременно грабна първото и четвъртото място в две различни категории: ,,men's phisique novice", където бе безспорният лидер, и ,,men's phisique class C".

Мартин разказва, че решението да се яви за първи път на подобно престижно състезание от национален мащаб за аматьори взел през миналия месец: ,,Това беше първото състезание, на което се явих, и това беше голям успех." ,,Мисли като победител" - с тези думи той  прави своя дебют сред силните мъже само преди няколко седмици с пълна увереност, че може да победи. ,,Малко на шега тръгна всичко, записах се, подготовката ми беше 12 седмици", споделя още шампиона.

Жестоката конкуренция на състезанията по бодибилдинг в Америка не го спира, а напротив - казано на спортен език, той дори се ,,нахъсва" още повече за победа. ,,В момента това е най-конкурентната дисциплина. Явяват се около 20 състезатели в категория. Забележете, че на бодибилдинг се явяват по трима-четирима, а на ,,men's phisique" - около 20" обяснява още Мартин.

Националният шампион решава да се занимава с културизъм, когато е на 14 години. Той казва, че като всяко добре изглеждащо момче от морето (той е от Бургас) е искал да изглежда ефектно. В Америка пристига със семейството си и започва да се увлича по манията да се явява на състезания, решава да бъде и персонален фитнес треньор. Макар и все още аматьор, Мартин иска да продължи да се занимава активно с бодибилдинг - един ден вече и на професионално ниво. ,,Тези мои 1-во и 4-то място според регламента на NPC (The National Physique Committee) ми дават право да се състезавам в национални състезания, което пък ще ми позволи да спечеля и професионална карта."

Мотивацията му е в желанието да се докаже като силен психически и да бъде най-добрия.

,,В момента съм концентриран повече върху моята кариера на персонален треньор. В бъдеще смятам да се състезавам още. Сега обаче съм в малка почивка. По принцип не съм спонсориран атлет, всичко си правя сам - тренировки, храна, суплименти. За всичко си плащам сам и засега трябва да спестя малко пари, но по-нататък - да, смятам определено да се състезавам още", категоричен е той.