Полицията в Уилмет, щата Илинойс, арестува в неделя българин след като го хвана да маха скимиращо устройство от банкомат. 

Мирослав Славов, който е на 26 г., се намира в ареста в Cook County. Обявена му е гаранция от $150,000. Делото е насрочено за 7 юни 2013 г. в съда в Скоки, щата Илинойс. 

Миналата седмица служители на банка Chase на 50 Skokie Boulevard в Уилмет забелязват незаконно устройство на банкомата. Вместо да го махнат, те се обаждат на властите. В продължение на няколко дни полицаи наблюдават с камери АТМ машината. Когато Славов е отишъл и е махнал скимиращото устройство, полицията го арестува на място, казва шефа на полицията в града Браян Кинг. Той добави, че ако служителите не са се обадили в полицията, едва ли някой е щял да забележи, че има проблем с банкомата. 

По думите му обикновено скимиращи устройства се слагат на банкоматите в петък или по време на уикенда. Затова от полицията съветват, ако теглите пари особено в петък или събота, да се огледате дали има нещо прикрепено към банкомата, което може да служи като четец на карти. 

По случая работят и агенти на Secret Service, за да установят дали този инцидент е част от организирана престъпна група.