Сн.: Полицията в Дес Плейнс

Българчета може да са станали жертва на три учителки в детска градина в предградието Дес Плейнс, които бяха арестувани по обвинения, че са давали бонбони на децата с мелатонин, за да заспиват по-бързо.

През миналия петък полицията е била повикана в детската градина Kiddie Junction, която се намира на 1619 E Oakton Rd в Дес Плейнс - съвсем близо до ресторант "Балканика". Там полицаите разбрали, че някои от учителите давали на децата дъвчащи бонбони, съдържащи мелатонин, в опит "да ги успокоят, преди да заспят следобеден сън", според съобщение на полицията в Дес Плейнс.

"Искам да разбера кога точно е започнало това нещо и дали моят син е един от жертвите", казва Елена Никова. Нейният син Венци е ходил в тази градина допреди няколко години, а две от арестуваните са били негови учителки. Според Елена нищо от поведението на жените не подсказвало, че може да направят нещо такова. "Едната от учителките ми беше любима, винаги съм я давала за пример, казва Елена -  Но после разбрах, че тази Ашли много се е променила и по лицето й личало, че може би взема наркотици, по разкази на други български родители, чиито деца продължиха да ходят там."

Арестуваните са 32-годишната Кристен Лулета от Найлс, Джесика Хейс от Дес Плейнс и 25-годишната Ашли Хелфенбийн от Чикаго. Срещу всяка една от тях са повдигнати по две обвинения за застрашаване живота на деца и две обвинения за телесна повреда.

Детската градина е предпочитана от доста български семейства, защото се намира в район, където живеят много наши сънародници. "Ние я препоръчахме на всички тази градина, вътре е хубаво, чисто и забавно за децата. На много наши приятели децата ходиха там и съм сигурна, че все още ходят българчета там", казва Елена.

За родителите на настоящите и бившите възпитаници на детската градина остава притеснението. "Някои казват, че това не е много сериозен наркотик. Но това е нещо, което се дава на възрастни хора, то не е за деца. И ако аз разбера, че моят син е един от жертвите, ще бъда супер разочарована. Ще се успокоя, ако разбера, че това е започнало наскоро", казва Елена.

 

[caption id="attachment_9000" align="aligncenter" width="611"] Две от арестуваните са били учителки на сина на Елена Никова Венци[/caption] [caption id="attachment_9001" align="aligncenter" width="611"] [/caption]