Според високопоставен източник от семейството подробностите от проучването на твърденията за тормоз от страна на херцогинята на Съсекс спрямо персонала на кралското семейство няма да бъдат публикувани, въпреки че резултатът от него ще доведе до реформа в администрацията на двореца.

Бъкингамският дворец започна разследване миналата година и събра свидетелства от служители за опита им в работата с Меган, преди тя и съпругът ѝ принц Хари да се откажат от благородническите си задължения през януари 2020 г.

На брифинг за годишния доклад за кралските финанси, публикуван в четвъртък, високопоставен източник от двореца заяви, че подробностите ще останат скрити, за да се защити личното пространство на участниците, предаде АФП.

"Поради поверителността на обсъжданията не сме съобщили подробните препоръки", казаха от двореца.

"Препоръките бяха включени в рамките на политиките и процедурите, където беше уместно, а политиките и процедурите бяха променени."

Меган и Хари шокираха кралското семейство, когато обвиниха неназовани членове в расизъм по време на интервю с американската токшоу звезда Опра Уинфри.

Обвиненията и интервюто задълбочиха кризата за семейството, което беше засегнато от разкритията за връзките на принц Андрю с покойния милиардер, финансист и педофил Джефри Епстийн.

Съобщава се, че отношенията между Хари и баща му принц Чарлз са били обтегнати, но кралски източник заяви, че той е имал "много емоционална" първа среща с внучката си Лили по-рано този месец.

Хари и Меган бяха скромни участници в тържествата по случай платинения юбилей на кралицата, като пристигнаха от Калифорния с децата си Лили, на една година, и Арчи, на три години.

Благотворителната фондация на Чарлз в момента е обект на разследване заради предполагаем скандал с пари за почести.

Отделно от това миналия уикенд Sunday Times съобщи, че Чарлз е приел 2,5 млн. паунда (3 млн. долара) под формата на благотворителни дарения от бившия катарски министър-председател шейх Хамад бин Джасим бин Джабер Ал Тани.

Кралският източник заяви на брифинга в сряда, че парите са били "предадени незабавно на благотворителните му организации".

"За повече от половин десетилетие, при ситуацията, която се е развила, това не се е случвало и няма да се случи отново", добави източникът.