БСП ще се срещне с кмета на София Васил Терзиев в Столичната община в 11:30 ч. днес, съобщиха от пресцентъра на партията. 

От БСП съобщиха в петък, че на съвместно заседание на Изпълнителното бюро на столичната организация на БСП и Групата общински съветници в Столичния общински съвет (СОС) е решено в срещата да не участват представители на социалистите от София.

Кметът на София Васил Терзиев съобщи по-рано в петък, че е поканил лидерите на политическите сили на представените в СОС партии и коалиции за намирането на общи приоритети за съвместна работа в полза на гражданите на столицата и за стартиране на работата на съвета. От всички поканени на срещата до снощи бяха се отзовали само от коалиция КОД, каза пред журналисти столичния кмет. 

„ГЕРБ няма да отиде на среща с ПП-ДБ-Спаси София, защото имаме информация, че Васил Терзиев е водил разговори, преди да ни изпрати официална покана, с Корнелия Нинова“, заяви общинският съветник от ГЕРБ Георги Георгиев във връзка с избора на председател на СОС.

„Снощи Свиленски потвърди, че депутатите от БСП ще отида на преговори, тъй като общинските съветници от БСП няма да отидат. Т. е. вървят пазарлъци отвъд поканите и ние няма да участваме в такива постановки“, добави Георгиев.

„Срещал ли се е Борис Бонев с Корнелия Нинова. Водени ли са разговори между Терзиев и Нинова?“, попита той.

„Днес ПП-ДБ трябва да отговорят как ще управляват. Нямат мнозинство. Трябва да се работи с ясни принципни приоритети“, каза Георгиев.

Той посочи, че кандидатът на ПП-ДБ-Спаси София за председател на СОС – Борисов Бонев, е претърпял провал и отново ще претърпи, освен ако вече не са си стиснали ръцете с БСП и „Възраждане“.

„Не може преди изборите да обясняваш колко лошо е БСП, колко е опасна за София е Ваня Григорова, а след 10 дни да го забравиш“, подчерта общинският съветник от ГЕРБ.