Трима нарушители зад волана са задържани през изминалото денонощие от ботевградските полицаи, съобщават от ОДМВР-София.

Около 10 часа вчера, в село Врачеш, полицейски екип предприел проверка на лек автомобил „Мицубиши Паджеро“, управляван от жител на селото. При тестването на водача за употреба на наркотични и упойващи вещества в пробата му било отчетено наличие на марихуана. Допълнително, в хода на извършения контрол, в задния отсек на автомобила са установени дърва за огрев.

От извиканите на място горски инспектори е констатирано, че вписаният в превозния билет регистрационен номер не съответства на превозното средство, с което се извършва транспортирането. Автомобилът и дървата са иззети. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа.

Към 16.30 часа, на бул. „Цар Освободител“, автопатрул спрял и проверил лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от жител на Долна баня. Когато униформените тествали водача за употреба на наркотични и упойващи вещества, в пробата му било отчетено наличие на бензодиазепини. Срещу нарушителя е започнато бързо производство.

20 минути след 21 часа в ареста на районното управление попаднал и трети нарушител на правилата за движение по пътищата. При проверка на лек автомобил „Субару“ водачът бил тестван за употреба на алкохол, при което дрегерът отчел 2.26 промила. Срещу нарушителя е образувано бързо производство.