„Събрахме се да изпратим 2013 година, сплотихме колектив, отборът да върви напред, все повече хора да се събираме и само положителни емоции и повече успехи", си пожела един от главните организатори Димитър Пампиров, който добави: „Имаше всичко, пяхме песните за любимия „Ботев", прегръщахме се, спомнихме си звездните мигове и дори на хиляди километри си обичаме отбора и го покрепяме по всякакъв начин." Като малък Димитър живее и израства на улица „Богомил", която минава точно покрай стадион „Христо Ботев". Тренира две години в школата на „Ботев", има няколко офицални мача при децата. Преди повече от година и половина Митко и неговият приятел Николай, също ботевист, създават група във фейсбук US Bultras. Където се запознават с други фенове и решават организирано да гледата мачовете на „Ботев". А изминалата 2013 година наистина беше много успешна за „канарчетата". Тимът изигра шест мача в турнира Лига Европа и отпадна от борбата, без да загуби среща, след два равни мача с немския „Щутгарт".

„Не съм спал, от работа направо отивам в заведението, за да гледам мачовете на „Ботев", говори въодушевлено пето поколение ботевист Иво Минков, който е роден на датата на самия Христо Ботев. Той е давал лични средства за клуба заедно с хилядите други привърженици, за да тръгне „Ботев" от „В" група. Радва се, че в момента се строй нов стадион и че „Ботев" наскоро откри най-модерната футболна база в България в село Коматево. Иво е приятел със Станимир, собственика на заведението, в което се събират, Стан също се оказва ботевист и така мястото се превръща в клуб на жълто-черните фенове. И като истински привърженици събират финансови средства, които изпращат на феновете в България като подкрепа за закупуването на материали за хореографията по мачовете.

Равносметката - след фен клубовете на ЦСКА и „Локомотив" Пловдив в българско Чикаго се появи и клуб на привържениците на най-стария български футболен отбор - „Ботев" Пловдив. А да не забравяме, че в Чикаго съществува отбор под името „Ботев" създаден през 2009 година, който се състезава при ветераните в девизията над 40-годишните. Тази година „Ботев" Чикаго направи дубъл, като за пръв път в историята си спечели купа и титла. С това стана най-добре представилият се български тим в съответната възрастова група.  Примерът, които ни дават всички тези момчета, е изключителен, показва ни как трябва да утвърждаваме корените си, за да не забравим откъде сме тръгнали и посоката, в която ще вървим. От името на феновете Димитър Пампиров заяви: „Ако има други български събития, ние сме насреща, за да спазваме нашите вековни традиции."