Управление без участието на ГЕРБ не може да има. Това каза пред симпатизанти и членове на партията нейният лидер Бойко Борисов.

Той представи водачите на листи на партиите.

„Това са знаещите и можещите, доказалите се, но ГЕРБ възпита и една нова, млада армия, която никой не може да изчегърта. Те са по-млади и по-хубави от ПП-тата и ДБ-тата“, каза Борисов. 

Той разкритикува фискалната политика на правителството на Кирил Петков. "Всички разумни финансисти се изказаха, дори патронът на ДБ Иван Костов днес е казал, че гласува за тях за последен път, ако дефицитът не падне под 3%", каза още той. 

Според лидера на ГЕРБ омразата трябва да бъде загърбена и след 2 април да бъде съставено правителство.

"То няма да е е стабилно при тези параметри на бюджета, но поне да е редовно, да се приемат някои закони", добави Борисов, цитиран от "24 часа". 

Лидерът на ГЕРБ беше категоричен, че няма да допусне вдигане на данъците. "Какво искат - целият бизнес да плати вересиите на Василев - от фризьорския салон и гаражчето до най-голямата фирма да ги одерат с още 33% данък. Ами те ще излязат в сивата икономика веднага", каза още Борисов. 

Източник ГЕРБ

Той сравни Асен Василев с Кашпировски заради изказването му в едно предаване, че сега българинът живее по-добре. "Желая и на стари, и на млади, на знаещи и можещи да сте живи и здрави, да обяснявате на всички хора какво трябва да се направи. Управление без участието на ГЕРБ не може да има. Празен чек няма да подпишем, това искам да казвате на всички", обърна се Борисов към актива на ГЕРБ.

„Здравейте, победители! Кирил Петков и Асен Василев вече са загубили. Преди 1 г. искаха да ни унижат. Те мразят нас. Това не е политическа борба. Ние не станахме като тях. Не възприехме омразата. За разлика от тях ние обичаме България. Кирил Петков и Бойко Рашков нарушиха консенсуса за политическо ненасилие, постигнат през 1990 г.“, каза Тома Биков.

„Най-грозното, което се случи през последните 2 години, бяха систематичните усилия да бъде заличена и унищожена една партия, което не се е случвало никога в демократичната история на България. Това харвардско ли е?“, попита Томислав Дончев. Той подчерта, че ако промяната е за лошо, това е регрес и разпад. „Народът винаги е мъдър и е прав, но го излъгаха, измамиха го, както, когато ви продават гривна, която сваля кръвно и гони хлебарки и мишки“, каза още Дончев и сравни лидерите на ПП с Кашпировски. Имаме 2 пътя , или тази политическа измама, или да оздравеем и да развием имунен отговор и да се изправим. Ние знаем пътя напред, ние знаем посоката и кой ще води, защото сме го правили – повече от веднъж“, допълни Томислав Дончев.