Не се променят закони, просто се доизчистват, за да се знае дали някой, ако става служебен премиер, му се пази мястото. Не виждам никакъв проблем.

Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка с извънредното заседание на НС.

 „Президентът е отговорен човек и няма да хвърли държавата в конституционна криза. Това е негов избор и ние го приемаме. Видяхме, че обявиха Гюров за предател, защото никой не бил говорил с него. Много неща чухме през тези няколко дни“, каза експремиерът.

„Калин Стоянов се справи добре с Шенген и с границата. От вчерашното съобщение на МВР кой е назначил жената на Нотариуса, също стана ясно. Калин Стоянов също е лично назначение на Бойко Рашков. Нека всички да имат памет. Много интересни бяха тези дни. Най-интересно ни беше, че сме повишили раждаемостта за 9 месеца“, каза той.

„За всички останали паметта ми е, че имаше ясни и принципни решения – за Украйна, за енергетиката, за социалната сфера, пенсиите. Трите партии внасяхме заедно предложението, гласувахме го и т.н.“, заяви депутатът и лидер на ГЕРБ.

"Не виждам нещо, за което Христо Иванов да е виновен, за което да носи отговорност", уточни той.

„На мероприятието на ПП-ДБ през последните дни, те говореха лошо за нас, но после казаха, че след изборите, пак трябвало да говорят с ГЕРБ за управление. Съветвам ги да отидат - има една много хубава постановка „Език мой, враг мой“. Ако продължават така, това няма да се случва. И 150 депутати да имаме от ГЕРБ-СДС, няма как да управляваме сами с ПП“, каза той.