Категорично няма да подкрепя никакви закони, които да оберат бизнеса. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред симпатизанти и членове на партията в Ловеч, съобщава БГНЕС.

„Това, което се предлага сега, да не забравяме, че финансовият министър Росица Велкова беше заместник-министър на Асен Василев, иска да му свърши мръсната работа“, заяви Борисов.

„Искат да обложат всеки бизнес, няколко милиарда искат да ви вземат още, за да запълнят дупката, която остави Василев. Уж са увеличили пенсиите, но инфлацията ги изяде. А сега искат да оберат и фирмите на децата на пенсионерите“, посочи той.

Борисов заяви, че няма да позволи да обложат нито ресторантьорите, нито туризма, нито фитнесите, които дисциплинирано изпълняваха всички рестрикции по време на Ковид кризата. „На тези избори имаме последен шанс, но ни трябва мощна подкрепа“, каза той.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че секретният доклад, който стана достояние на медиите, показва реалното положение на държавата. Той припомни, че независимият финансист Николай Василев е сложил в центъра на София часовник на дълга, който е бил премахнат, за да не боде в очите властта.

„Асен Василев казва: вие живеете по-добре. Ако живеете по-добре, тогава ставайте и си отивайте, защото нямаме работа при вас“, каза Борисов и припомни: Не ви ли обраха с лев на всеки литър бензин и нафта. След като ПП си отидоха, цените спаднаха с 1 лев надолу, както ви казахме. Вашите парички си отидоха при Путин и „Лукойл“, и на едно друго място, но не можем да го докажем. Със сигурност Асен Василев е бил в централата на „Лукойл“, всичко знаем и часа. Рано или късно свидетелят ще намери сили и смелост и ще каже истината. Резултатът от тези срещи се измерва с милиарди от вашите джобове, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Бившият вътрешен министър на „Продължаваме промяната“ Бойко Рашков управляваше с методите на зловещия Мирчо Спасов. Нищо не се е променило, защото те са от едно котило, каза Борисов. Повод за неговия коментар беше почитането на паметта на жертвите на концентрационния лагер „Слънчев бряг“ край Ловеч, за който е отговарял Спасов.

„Да кръстиш един концлагер Слънчев бряг – трябва да ти е мръсно в душата. Нашето младо поколение не знае тази мракобесна фигура като Мирчо Спасов. Методите и разбирането им за унижаване са същите“, заяви лидерът на ГЕРБ, правейки паралел.

Той припомни, че по времето на неговото управление и като кмет, и като премиер са построени спортните зали в София, Пловдив и Русе, а тази във Варна е ремонтирана, за да не стане тежък инцидент. Залата в Бургас, която е най-голямата и е построена преди две години, още не е пусната, за да забравят хората, че е построена от ГЕРБ. „Там трябваше сега да е световното първенство по лека атлетика“.

Същото е и с манастирите и църквите, които са ремонтирани по време на тяхното управление.

„Няма манастир или църква, която да не е направена. 4-5 хиляди ни посрещаха вчера в Пловдив. Без Господ нищо не можем да направим. Това че оцеляхме през тези две години, също е Божа работа. Силата е нашата слабост. Прекалено сме силни. Те не могат да боядисат това, което сме направили“, заяви Борисов и припомни, че има само една гола ливада от шумно рекламирания проект на Кирил Петков за производство на електромобили.