Oтведоха Бойко Борисов в ГДНП. Лидерът на партия ГЕРБ е задържан за 24 часа. По-рано стана ясно, че се провежда мащабна операция на ГДНП по 120 случая на злоупотреби с евросредства и че се извършват обиски на различни адреси. Задържани са бившият премиер Бойко Борисов, бившият финансов министър Владислав Горанов и бившата шефка на бюджетната комисия Менда Стоянова, потвърдиха от МВР пред BG VOICE.

 
Българската прокуратура не е информирана за арести. Знае се само, че се извършват обиски. Трябва да се обърнете към Европейската прокуратура"Няма никой над закона!""Не сме арестувани. Има само претърсване и изземване, търсят документи, свързани с евентуална връзка между Васил Божков, Бойко Борисов и Владислав Горанов."
 
"След сигнала ми и показанията пред Европейската прокуратура от последния месец, днес най-накрая арестуваха Бойко Борисов, Владислав Горанов и Менда Стоянова. Истината винаги излиза наяве", написа обвиненият в редица престъпления бизнесмен Васил Божков. ПР-ът на ГЕРБ Никола Николов каза за NOVA, че Борисов не е задържан, а се извършва само проверка в дома му. Десет полицаи са в къщата на Борисов в Банкя и я претърсват. За останалите членове на ГЕРБ, за които се твърди, че са задържани, Николов заяви, че тази информация не отговаря на истината. "Борисов е в дома си, пред който сме всички ние. Той не е задържан”, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Пред дома на Борисов се събраха десетки негови симпатизанти, които призоваха за оставка на сегашния кабинет. По думите им, ставаме свидетели на "полицейщина и произвол". Сред присъстващите е и бившият министър на здравеопазването Костадин Ангелов, който заяви пред журналисти, че логичният ход на събитията е правителството да подаде оставка. Като "свинщина" определи акцията на МВР бившият вътрешен министър Младен Маринов. МВР няма ли да се научи първо да издири доказателства, които да се дадат на прокурор и тогава да се предприемат действия. Кой от нас се е скрил? Всичко може, но не така. Всеки може да сбърка, но не се прави така - позорно, обидно, глупаво, без реални факти, това е един панаир, заяви бившият министър на културата Вежди Рашидов пред камерата на BG VOICE.
 
Не съм арестувана, вкъщи съм си в Пловдив, освен ако не дойдат по–късно и у дома, заяви пред "24 часа" бившата депутатка от ГЕРБ Менда Стоянова. "Това е лудост. Къде се намираме?", попита ексшефката на бюджетната комисия в последните няколко парламента. По думите й няма за какво тя да бъде арестувана. "Чувам по телевизията, че не пускали Менко (адвокат Менко Менков – б.а.). А аз няма и кого да извикам", каза притеснено Стоянова.
 
"В ход е мащабна операция във връзка със 120 случая на Европейската прокуратура в България. Извършват се претърсвания и изземвания на много адреси. Към момента са задържани Бойко Борисов, Владислав Горанов, Менда Стоянова и Севдалина Арнаудова. Действията продължават", съобщиха по-рано от пресцентъра вътрешото министерство, като малко по-късно информацията бе изтрита. През последните два дни европейският главен прокурор Лаура Кьовеши бе на посещение в България. В сряда тя се срещна с премиера Кирил Петков. На брифинг след разговора им, Петков заяви, че всички престъпления, свързани с европейски пари след 2017 г., могат да бъдат обект на разследване.