"Ако тази седмица се направи правителство, поемам ангажимент да помогнем на хората бързо. Но това е само при вариант, в който направим правителство", каза във Велико Търново лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той посети населени места, засегнати силно от градушката. С него бе и кметът на Велико Търново Даниел Панов.

"Има ли правителство - ще помогнем. Няма ли правителство - нищо не мога да кажа", каза Борисов.

"От събота следобед обикаляме засегнатите от градушката градове и села. Тези бедствия стават все по-тежки и чести. Някога 1000 лв. помощ на домакинство може да е било достатъчно, но сега за нищо не стига", каза още лидерът на ГЕРБ.

"Има вариант НС да реши при такова бедствие подпомагането да е автоматично от специален фонд, а не всеки път да репетираме какво ще стане. И природните бедствия ще станат все по-чести, за съжаление. Хората очакват от нас да има решение на проблемите им, нищо друго не ги интересува", допълни Борисов.+

На въпрос защо толкова време след наводненията се отпускат средствата от държавата, Борисов отвърна: "Затова сега битката е кой да е опозиция. Битката е сега кой да е най-кресливата опозиция. Тези две години защо не им помогнаха в Карлово?".

"Сутринта Кирил Петков пуснал във Facebook, че най-големият успех на тези избори било, че Борисов няма да е премиер. Е, щом това му е мечтата, нямам думи. Моята мечта е тази държава да работи в полза на хората и да им решаваме проблемите", завърши Борисов.