С Тина Търнър си отиде една епоха. Тя беше един от последните артисти, с класа, останал от това златно време на световната музика. Това каза пред BG VOICE голямата певица Богдана Карадочева, която е една от малцината българи, били близо до изключителната Тина Търнър.

Иконата на световната музика си отиде на 24 май след дълго боледуване. Тя обаче оставя следа и в България.

През далечната 1981-а година Тина Търънр прави музикално турне в България Тя изнася концерти в зала „Универсиада“ в София, в зала „Конгресна“ в Двореца на културата и спорта във Варна, в Летния тетър в Пловдив и в спортна зала „Изгрев“ в Бургас. Пее и на фестивала „Златния Орфей“ в Слънчев бряг. Между ангажиментите успява да участва и в предаването „Всяка неделя“ по БНТ.

Именно там е и паметната среща на Богдана Карадочева с Тина Търнър, запаметена със снимка във фоайето.

„Успяхме да си говорим. Тя беше впечатлена от всичко в България. Успяхме и да пием кафе, да обядваме“,

разказва пред BG VOICE Карадочева.

Двете обменили и опит в музиката. В тези години българската певица е на върха на кариерата си. На въпрос дали Тина Търнър е харесвала българската музика, Карадочева отговаря:

„Тя е възпитан човек, какво да каже?“.

За нея и съпругът й Стефан Димитров загубата на артист от такъв ранг е тежка.

„Бяхме със Стефан, когато научихме за кончината й. Един голям човек напусна музикалната сцена. Останаха единици от този ранг“,

каза Карадочева.

Търнър пък става любимка на българите още през далечната 1972 г., когато българската звукозаписна компания “Балкантон” издава дългосвирещ музикален албум (винилова плоча) с нейни песни, и от тогава насам вече повече от половин век за българите Тина Търнър е една от любимите западни певици.