Гьокчан чака решението на съда, с което бе оставена за постоянно зад решетките

11 май вечерта, недалеч от гората край село Широко поле до Кърджали. В спряла кола двама млади си говорят нещо. В един момент повишават глас. Подир секунда момчето замлъква, а момичето изскача от колата и поема към селото. Там вика такси, но продължава пеш и засича колата вече извън Широко поле. Първият човек, който я вижда, е шофьорът на таксито. Той я отвежда до Кърджали. През това време момчето в колата с усилие успява да отвори вратата. Излиза, прави няколко крачки, но припада. Дави се в кръвта си. Накрая умира.

Гьокчан Фахри е на 19 години. Тя е бивша ученичка в кърджалийското СОУ „Отец Паисий", което минава за елитно. След като завършва, е за кратко безработна, но от известно време е на работа в цех в индустриалната зона на Кърджали. „Щастлива съм от деня, в който избрах да съм далеч от грешните хора" - това е последното нещо, което Гьокчан пише във фейсбук на 13 май - преди белезниците да щракнат около китките й. „У мен живееше един добър човек, но вече го няма - умря, убиха го!", изповядала се е във фейсбук тя часове преди да се случи драмата, в която някогашният й възлюбен Бекир Рамадан е пронизан право в сърцето. И още - „Очакването ми от бъдещето е да не се срещам повече с хора от миналото!" и „Не можеш да изплашиш жена, тъмна като нощта, с мрак."

За своите 20 г. Бекир три пъти се разминава на косъм със смъртта. Първо, когато е на 1-2 г. едва успяват да го спасят, след като заболява тежко. После - когато е на 5 г., го удря кола и е в кома 19 дни. След оздравяването му самите лекари споделят, че оживяването му се дължи на някакво чудо. Преди година и половина младежът катастрофира с „Опел Астра" в Кърджали и пак се отърва на косъм от смъртта. Този път обаче не можа да я надхитри. Гьокчан вече призна, че го е пробола с нож в сърцето.

Според основната версия в последните години Гьокчан била сексробиня на убитото момче. Той я шантажирал с еротични снимки или компрометиращ запис. И въпреки че скъсали преди 2 г., а през това време той имал друго гадже от Хасковско, я принуждавал да са интимни. „Много пъти е искал секс от мен, като казваше, че ако му откажа, ще пусне снимките в интернет", изплакала пред полицаите девойката. Криминалистите в Кърджали стигнаха до нея за по-малко от 24 часа. Гьокчан бе задържана в сряда, след като прокуратурата я обвини в умишлено убийство.

Момичето си е признало всичко пред разследващите след 1 час разпити. И вече е задържана за постоянно. Пред разследващите Гьокчан обяснила, че от няколко дни била силно притеснена заради шантажа. Освен това според профила й във фейсбук от 17 март 2015 г. имала нов приятел. Но това не умилостивило Бекир. И според запознати във фаталната вечер той отново повикал „робинята си", за да правят секс в гората. Гьокчан твърдяла в показанията си, че Бекир имал газов пистолет в колата - и освен с еротичните снимки я заплашил и с него.

Преди да привика бившата си възлюбена миналия понеделник следобед, младият мъж изкарал нощна смяна на бензиностанция „Али транс" край село Мъдрец. Но не се прибрал в дома си в Жинзифово, а отишъл с колата в Кърджали. Срещнал се с приятели, пили кафе и казал, че се прибира да поспи, защото бил изморен. Но вместо това поел към гората кран Широко поле.

И досега буди недоумение сред разследващите как крехката Гьокчан е успяла да го прободе в сърцето. След убийството девойката тръгнала към разклона за Широко поле. Позвънила на таксиметрова фирма и поръчала такси. Водачът на жълтата кола забелязал млада жена да ръкомаха на около 3 км преди Жинзифово. Спрял и й обяснил, че отива на адрес в селото. „Аз поръчах таксито, друга кола ме докара дотук", казала тя, качила се и отпътувала за Кърджали. Там Гьокчан наела друго такси за родното си Панчево. На сутринта излъгала баща си, че ще ходи на зъболекар, и тръгнала пак за областния град. Стигайки в Кърджали, изхвърлила ножа, телефона и батерията му в три различни контейнера.

Майката на Бекир - Севдие, сама открила мъртвия си син в гората. След като не се прибрал в понеделник вечер и във вторник, а джиесемът му бил изключен, Рамаданови сериозно се притеснили. На 12 май жена от Жинзифово, която пътувала с автобус, видяла колата и съобщила на майката. Разтревожена, тя помолила познат да отидат на мястото и така открили трупа.

От училището не си спомнят да е проявявала агресия, преподавателите се чудят как толкова крехка е успяла да извърши убийството. В родното Панчево дори я бранят, че наръгала душманина си неволно. Искала само да го сплаши с ножа, но той се обърнал рязко към нея и острието попаднало между ребрата му. След удара Бекир успял да се измъкне от автомобила и паднал на около метър и половина от него, където починал минути по-късно от загуба на кръв, разказват местните в Панчево.

Бекир също има добра слава и не прилича на закоравял насилник. От края на миналата година е на работа в бензиностанцията на пътя между Кърджали и Хасково. Родителите му се занимават с животновъдство. Преди година бил при брат си в Дания, но се върнал. В Жинфизово разказват, че в 7-и клас Бекир имал проблеми с полицията заради притежание на нож и това била единствената му по-особена проява.