Певецът от Backstreet Boys Ник Картър е изправен пред обвинение за инасилване. Според жалбата, подадена срещу него, той е насилил 17-годишно девствено момиче, което е страдало от аутизъм, а и дори я е заразил с папилома вирус. Това се е случило през далечната 2001-а година в Такома, Вашингитон. Шанън Рут твърди, че е била изнасилена в автобуса на групата по време на турнето им Black & Blue Tour.

Момичето искало автограф от Картър, а той я поканик в автобуса си.

Рут, която твърди, че страда от аутизъм и церебрална парализа, твърди, че Картър я почерпил с розова напитка, наречена „VIP сок“, в която имало много алкохол, след това си свалил панталоните и я принудил да прави орален секс с него. „Бях девствена и аутист, а той ме изнасили“: Обвинение срещу Ник Картър от Backstreet Boys „Плачех, а той ми обясняваше как точно да го правя“, разказва Шанън. Тя твърди, че Картър, който по това време би бил на 21 години, след това я завел до леглото, „бутнал“ я надолу и насила свалил панталоните й, докато тя се съпротивлявала.

Картър й казал „Шшт!“, легнал върху нея и заявил „това ще бъде нашата „специална тайна“. След това я изнасилил.

Последните 21 години бяха изпълнени с болка, объркване, разочарование, срам и самонараняване, които са пряк резултат от това, че Ник Картър ме изнасили“, каза Рут на пресконференция с адвоката си Марк Боскович в Бевърли Хилс в четвъртък. „Въпреки че съм аутист и живея с церебрална парализа, вярвам, че нищо не ме е засегнало по-силно от това, което Ник Картър ми причини“, каза 39-годишната Рут, мъчейки се да сдържи сълзите си. Тя твърди, че Картър е станал „неприятен и заплашителен“, когато му казала, че ще докладва за инцидента. „След като ме изнасили, си спомням, че ме нарече „кучка“ и ме сграбчи и остави синини по ръката ми“, каза тя. „Имах чувството, че няма на кого да се оплача“, каза тя. „Наистина вярвах, че ако кажа на някого, ще отида в затвора.“