Една от най-известните супермоделки в света Сидни Крауфорд се е сблъскала със съпротивата на баща си Джон, който първоначално не разбирал, че бизнесът с модели може да бъде истинска кариера и смяташе, че "това е просто другото име за проституция".

Докато Синди Крауфорд не станала моделка, родителите й се притеснявали от участието й в снимките. „Баща ми не разбираше, че работата като модел е истинска кариера“, спомня си Синди в новия тийзър за документалната поредица на Apple TV+ Supermodels, която ще бъде излъчена на 20 септември.

„Той смяташе, че бизнесът с модели е по-скоро друго име за проституция.“ По-късно бащата на супермодела и майка й Дженифър Сю Крауфорд-Молуф все пак подкрепили желанието на дъщеря си и дори отишли с нея на "първата й бизнес среща" в Чикаго.

Синди Крауфорд започва да се интересува от бъдещата си професия на 16-годишна възраст, когато местният фотограф Роджър Легел от малкото градче Де-Калб в щата Илинойс я помолил да я снима за студентски вестник. Заснемането се проведе в басейна в задния двор на къщата на ученическото гадже на Сидни. На нея й хареса как се чувства пред обектива и тогава тя реши да продължи снимките. Фотографът я посъветвал да отиде в Чикаго и да се опита да намери агент.

„Никога дори не съм мислила за моделиране“, казва Синди във филма. „Дори не знаех, че е нещо истинско. Не знаех как да стигна от Де-Калб до списанието.“

В новата документална поредица "Супермодели" легендите на моделския бизнес Синди Крауфорд, Наоми Кембъл, Кристи Търлингтън и Линда Еванджелиста се събират и си припомнят пътищата им към успеха в индустрията. Звезди говорят за приятелството и живота си извън подиума. Сериалът е режисиран от Роджър Рос Уилямс и Лариса Билс.