Радостин Василев е предател веднъж - предател за цял живот. 

Това е проблем на "Продължаваме промяната".

Заради такива като Радостин Василев те елиминираха качествени експерти и личности, които вече не са част от тяхната политическа формация.

Това заяви в кулоарите на парламента Станислава Балабанов от "Има такъв народ".

Според Балабанов това, което Кирил Петков говори е под формата на обикновени лъжи.

"Това е нечистоплътен акт от страна на Радостин Василев, който е използвал за негови собствени цели. Губим време на обществото с поредните глупости, които ще наблюдаваме в публичното пространство", допълни Балабанов.

Вчера Кирил Петков обяви, че политици от коалицията са били записвани по време на работни срещи в парламента и офисите, по време на Изпълнителен, Национален съвет, срещи в Народното събрание. Записи, както на хора от ПП, така и на хора от ДБ.

„Използвани са записващи устройства, извадки от видео разговори и телефони. Тези действия са работа на службите и дълбоката държава с цел дестабилизация и провал на преговорите за съставяне на правителство. Службите знаят, че ако се състави правителство, ще сменим техните ръководства.

Но ще направим дълбоки реформи, които целят изкореняването на превзетите хора, служители, отдели”,
добави Петков.

„Като инструмент за това е използван емоционално нестабилен политик – Радостин Василев, който се разследва от Гешев. Първо, той поиска и нашата група подкрепи неговият имунитет да бъде свален, задържан и запазен – който е ядосан, че не беше предложен за министър на спорта в новия кабинет“, заяви още Петков.

Очаква се днес депутатът Радостин Василев да обяви, че напуска парламентарната група на „Продължаваме промяната-Демократична България“. Това ще стане на специално свикана пресконференция, където той ще се обяви срещу постигнатото съгласие между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС за съставяне на правителство, което да изведе страната от политическата криза.