Асен Василев е лидерът по брой на преференциалните гласове в абсолютни стойности.

Бившият финансов министър

е получил 12 633 лични гласа като водач на листата на “Продължаваме промяната” в 23-ти многомандатен избирателен район – София.Това е броят на хората, които са отбелязали изрично, че дават гласа си за Асен Василев, а не просто за партията.“Продължаваме промяната” държи и второто, и третото място в класацията – Кирил Петков получава 9145 гласа в 24-ти МИР в София, а Христо Петров – Ицо Хазарта изпреварва по преференции Бойко Борисов в 25-и МИР.

Лидерът на ГЕРБ,

Бойко Борисов, е събрал най-много преференции от всички свои съпартийци. След него се нареждат футболният съдия Стефан Апостолов, който е син на кмета на Симитли, както и бившата хостеса от Варна – Славена Точева.Висок резултат в преференциите има и водачът на листата на ГЕРБ в Бургас – Жечо Станков. Този път Станков смени Любен Дилов-син.Заради преференциите познати лица от последния парламент няма да влязат в следващия.

4139 гласа не са достигнали

на партия "Има такъв народ" да прескочи 4- процентовата бариера за влизане в парламента.  Тя е определена на 110 210 гласа подкрепа. Това сочи решението на ЦИК за изборните резултати и разпределението на мандатите между 7-те формации, които формират състава на следващото Народно събрание .Общо над 140 кандидат-депутати са получили по повече от 1000 преференции в своя избирателен район.