Робин Уилямс

Тежка депресия, породена най-вероятно от зависимостта към алкохола и дрогата, е подтикнала големия актьор Робин Уилямс към самоубийство. До този извод стигат медиците и неговите близки след смъртта му, настигнала го на 63-тата година от неговия живот. Той бе намерен мъртъв в дома си в Тибурон, Калифорния, в понеделник. На 11 август малко преди 12 ч. на обяд е бил подаден сигнал до спешния номер 911, съобщават властите. В 12.02 ч. е обявен часът на смъртта на известния комик. Полицията разследва обстоятелствата, но според първоначалните данни става въпрос за самоубийство чрез задушаване.
Уилямс, който страдаше от зависимост към кокаина и алкохола в различни периоди от живота си, се бореше с тежка депресия в последните месеци, заяви неговият говорител Мара Буксбаум, която потвърди смъртта му. През юли актьорът започна програма от 12 стъпки за преодоляване на зависимостта си. Съпругата му Сюзън Шнайдер заяви пред медиите, че е съсипана и помоли тя и семейството й да бъдат оставени да скърбят в уединение. ,,Когато си спомняте за него, нашата надежда е да мислите не за смъртта на Робин, а за безбройните моменти на радост и смях, които той даде на милиони", каза тя.

Робин Уилямс ще остане в историята на телевизията и киното като един от най-енергичните, широкоспектърни и уважавани артисти. Въпреки че е познат най-вече с комедийните си превъплъщения, той прави най-силните си роли в драматични филми. Уилямс печели ,,Оскар" за поддържаща мъжка роля през 1998 г. като психолога Шон Магуайър в ,,Good Will Hunting", а три пъти е бил номиниран за главна мъжка роля - за ,,Good Morning, Vietnam" през 1988 г., ,,Dead Poets Society" през 1990 г. и ,,The Fisher King" през 1992 г. Последните два филма с негово участие, които излязоха по кината през април и май, бяха ,,Boluevard" и ,,The Angriest Man in Brooklyn". Името му е свързано с още две заглавия, които трябваше да се появят по екраните до края на годината - ,,Merry Friggin' Christmas" и третият филм от поредицата ,,A Night At The Museum".

Артистът е осигурил децата си със завещание още приживе. Той обаче имал своите съмнения и се тревожел, че отрочетата му ще пропилеят парите, докато са млади, и затова направил специални клаузи. Завещанието е от 2009 година. По силата на документа 22-годишният Коуди, 25-годишната Зелда и 31-годишният Закари са получили пари, но на няколко етапа. Уилямс разпоредил, когато всеки навърши 21 години, да получи една трета от сумите. Когато навършат 25 години, те получават половината от тях, а когато всеки стане на 30 години, получава пълната стойност. Завещанието не е било обвързано със смъртта на Робин. Децата получават парите си, Коуди и Зелда все още не са взели всичко, тъй като нямат необходимата възраст.

Никой не знае за каква сума става дума във въпросното завещание. Но е известно, че Робин Уилямс имаше доста пари и сегашната му съпруга Сюзън Шнайдер със сигурност ще получи значително количество, пише сайтът TMZ, който твърди, че разполага с условията в документа. Според някои оценки състоянието на Уилямс възлиза на $130 милиона през 2012 г. Но през 2013 г. в едно интервю той призна, че е на ръба на фалита заради неговите два скъпи развода. Дори започна да продава имоти на стойност $35 милиона.