34-годишен мъж, осъждан 5 пъти за престъпления, свързани с наркотици, беше осъден от Окръжния съд в Монтана на 7 години затвор и 30 000 лева глоба след поредното си провинение, предаде БНР. Присъдата на 34-годишния мъж е за незаконно държане с цел разпространение на наркотични вещества в условията на опасен рецидив.

На 26 септември 2022 г. при специализирана полицейска операция служители на ОД на МВР – Монтана спрели на улица в областния град автомобил и открили в него близо 60 грама амфетамин, който мъжът, возещ се до водачката на колата, изхвърлил при проверката на задната седалка.

Същия ден при обиск в дома на приятелката на подсъдимия служителите на реда открили под навесна конструкция в двора 1,82 грама амфетамин, кетамин и 2,08 грама марихуана. По случая е било образувано досъдебно производство, след приключването на което мъжът бе изправен пред съда.

След като се запозна с всички документи по делото, Окръжният съд – Монтана призна за виновен 34-годишният мъж, безработен, осъждан пет пъти за престъпления, свързани с наркотици, за това, че на 26 септември 2022 г. държал незаконно с цел разпространение в колата амфетамин на стойност 1755 лева, за което го осъди на 7 години "лишаване от свобода", които да изтърпи при първоначален строг режим и 30 000 лева глоба в полза на държавата.

Съдът призна за невинен и оправда мъжът по обвинението за незаконно държане с цел разпространение на наркотични вещества – амфетамин, кетамин и марихуана, открити под навесна конструкция в дома на приятелката му.

Присъдата може да се протестира и обжалва в 15-дневен срок пред Апелативния съд – София.