66 формации са се регистрирали за участие в местните избори на 27 октомври.  От тях 59 са партиите, а 7 коалициите. Днес в ЦИК беше изтеглен и жребият с номерата, под който ще участват политическите формации в бюлетината.

ГЕРБ ще бъде под номер 43, а на БСП за България се падна номер 56, ДПС получиха номер 15, а Воля - 51. Партиите от коалицията "Обединени патриоти" ще се явят поотделно на местните избори, като всяка от тях ще има отделен номер в бюлетината.

"Ако търсим някаква символика в 43, това са 4 успешни мандата и всичко това е във взаимодействие с триъгълника "гражданското общество, местната и изпълнителната власт". Всичко това е подкрепено с много работа, много усилия, без популизъм и без неизпълними обещания". Така областния координатор на ГЕРБ Цветомир Паунов разчете номер 43, който жребият в ЦИК им отреди в бюлетината за местните избори.
От БСП пък, които бяха изтеглени последни от всичките 66 партии и коалиции, регистрирани за вота, коментираха, че откриват символика в това за успех, защото обикновено последните стават първи.
"Смятаме, че на изборите ще защитим тази максима", посочиха от партията.
Освен това лидерът на БСП в София Калоян Паргов добави, че 5 и 6 прави 11, което е кралско число и означава последователност към "победа в минимум 5-6 областни града".
Евродепутатът и кандидат за кмет на София от ВМРО Ангел Джамбазки заяви: "Не очаквайте от нас хвърляне на боб, гадаене, нумерология и подобни смешки. Във ВМРО залагаме на местни, свестни и известни кандидати за кметове и общински съветници".
Доволен от номер 66 е и кандидатът за кмет на София от "Демократична България" архитект Борислав Игнатов, защото номерът лесно се помнел.
"Номерата нямат никакво значение. По-важното е, че програмата ни е силна. Знаем как да направим истински добри неща за този град", добави архитект Игнатов.