Четирима души са загинали и 14 са ранени вследствие  ракетната атака, на която беше подложена днес вечерта Одеска област, информира областният управител Олег Кипер.

Четирима души са загинали и 14 са ранени вследствие на ракетната атака, на която беше подложена днес вечерта Одеска област, информира  председателят на Одеската областна военна администрация  Олег Кипер в "Телеграм". Четиринадесет души  са ранени, от тях четирима  са в тежко състояние. Сред ранените е и 4-годишно момиченце.

Днес вечерта  от 18.00 до 18.30 часа по Одеска област  са ударили с балистични ракети, предполагаемо с Искандер-М. Щети са нанесени на транспортната инфраструктура в района, като са повредени камиони, намиращи са наблизо, посочи губернаторът на Одеска област. На място работят всички съответни служби.

Българите в Одеска област наброяват над 150 000 души и са трети по численост според официалното преброяване в Украйна през 2001 г.

В самия град Одеса живеят около 50-60 хиляди българи. Най-голямото компактно българско население е съсредоточено в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски район.