Двама души загинаха вследствие на мощна буря с проливни дъждове и ветрове, която се разрази в руската столица Москва, предаде ТАСС.

Министерството на извънредните ситуации на Русия съобщи, че един човек е загинал близо до парк "Дубки" в северната част на Москва, когато поривите на вятъра със скорост около 18-23 метра в секунда са изкоренили дърво, което го е смазало.

По-късно държавните медии съобщиха, че втори човек е загинал по време на бурята, която според метеоролозите е била предизвикана от силен студен фронт. Най-малко още 10 души са ранени.

Видеоклипове, споделени в социалните медии, показват как хората в Москва бягат, за да се скрият, докато бурята преминава през улиците на града, изхвърляйки отломки в небето и наводнявайки някои пътища. Други видеоклипове показват торнадо, което се образува в непосредствена близост до руската столица.

На 19 юни кметът на Москва Сергей Собянин предупреди, че на следващия ден се очаква мощна буреносна система да донесе проливни дъждове и силни ветрове, както и редки торнада в руската столица.