Холивудското студио "Disney", което ще отпразнува своя стотен юбилей през 2023 г., представи в Лондон събитията, планирани за отбелязване на годишната.

Програмата предвижда

пътуващ концерт, на който ще бъдат изпълнени най-известните мелодии от историята на студиото, предаде Франс прес. На 16 октомври 1923 г. Уолт Дисни основава Disney Brothers Cartoon Studio - първото си студио за анимация. Днес с името "Disney" има увеселителни паркове, стрийминг платформа и други. "През последните 100 години видяхме как се промени "Disney", започвайки от един от първите анимационни филми със звук (за Мики Маус от 1928 г.) и стигайки до стрийминг услугата Disney+", каза Никол Морс, вицепрезидент по стратегията на марката за Европа, Близкия изток и Африка, при представянето на планираните за отбелязване на годишнината събития.  "През 2023 г. "Disney" ще отдаде почит на героите и историите от този първи век на чудеса и ще представи програма от празненства под името "Дисни 100"", се посочва в направеното от студиото изявление. 

Disney ще обиколи Европа

с Hollywood Sound Orchestra, който ще изпълни най-известните мелодии в историята на студиото, включително тези от "Красавицата и звяра", "Мери Попинз" и "Енканто", както и композиции от вселените на "Пиксар", "Междузвездни войни" и "Марвел".  Във Франция през 2023 г. "Disney" се ангажира да предложи 100 000 развлекателни изживявания на благотворителни организации и партньорски педиатрични болници. На 16 октомври 2023 г. в Disneyland Paris посетителите "ще се насладят на безпрецедентна програма от празненства, включително ексклузивни срещи с герои", обещава студиото.