Ружа Игнатова е имала свои хора в правителствените среди в София, които са я предупреждавали за предстоящи акции на полицията. Те са я предупреждавали за всяка една от тях и са й давали съвети точно кога да напусне страната, за да не попадне в тези акции. Това обяви Франк Шнайдер, бивш ръководител на разузнавателната агенция в Люксембург, специалист по корпоративна сигурност и сочен като ключова фигура в OneCoin.

"Криптокралицата" Игнатова е сред десетте най-издирвани лица от ФБР по подозрение за измама в размер на милиарди долари.

Той отвръща, че вероятно е убита.

"Около 20 октомври Ружа ми каза, че трябва за малко да прескочи до България, което я посъветвах да не прави, но тя смяташе, че това е най-безопасното място за нея, след като вече знаеше, че прокуратурата на Южен Ню Йорк вече се интересуваше от нея, а гаджето й Джилбърт Армента сътрудничеше с ФБР срещу нея.
Тя обясни, че нейните контакти в България са й казали да напусне страната на 25 октомври, защото ще има полицейска акция по линия на правното сътрудничество с Германия", твърди Шнайдер.

Шнайдер е категоричен, че OneCoin не е замислена като схема за измама или пране на пари.

Според решение на съда в Нанси от януари Шнайдер е заподозрян в САЩ в: