Барикадиралият се в Пловдив бивш полицай, който получи доживотна присъда за убийството на родителите си, опитал да се обеси с кабел. Примката обаче се скъсала.

Това разказа пред NOVA адвокатът на Венцислав Караджов – Зоя Тошкова.

По думи й, Караджов направил опит да се обеси, малко преди да бъде изведен от жилището си.

„Кабелът обаче се е скъсал. Известно време той лежал на пода, докато се освести. Приел го е като знак на съдбата”, подчерта юристът и обясни, че не полицията го е убедила да се предаде. Според нея, ако подходът на униформените е бил малко по-агресивен, клиентът ѝ можело да ги нападне.

Веднага, след като Тошкова разбрала, че решението по делото е излязло, тя уведомила Караджов.

„Той започна да се сбогува с мен и каза, че животът му е свършил и няма да лежи невинен в затвора. Тогава усетих, че нещо крои и му казах да не прави ексцесии, за да не пострадат невинни”, обясни адвокатката.

Осъденият казал, че ще действа както си иска, след като са били вложени усилия да бъде признат за виновен. 

„Каза, че е въоръжен, има туба с бензин и ще се отбранява до последно. Явно е блъфирал. Уведомих го, че имам връзка с криминалните служби”, допълни Зоя Тошкова.

„И той, и аз не приемаме доживотната присъда. На може да се тупаме в гърдите, че сме демокрация, а да съдим някого без доказателства. Това се случва прекалено често в тази страна”, каза през сълзи адвокатът.

Междувременно вътрешният министър Калин Стоянов публикува статус във Facebook профила си, в който благодари на полицаите, участвали в акцията. По думите му всеки от тях е свършил работата си професионално.