Украинският президент Володимир Зеленски благодари на президента на САЩ Джо Байдън за неговата "непоколебима подкрепа" за Киев по време на телефонен разговор, след като американските законодатели одобриха пакет от военна помощ в размер на 61 млрд. долара.

"След гласуването в Камарата на представителите на САЩ разговарях с Джо Байдън, който ме увери, че ще подпише законопроекта веднага, щом бъде одобрен от Сената. Оценявам непоколебимата подкрепа на президента Байдън за Украйна и истинското глобално лидерство", заяви Зеленски в публикация в социалните мрежи. 

Съединените щати ще действат бързо, за да предоставят военна помощ на Киев в битката му срещу руската инвазия, заяви от своя страна президентът Джо Байдън пред украинския си колега Володимир Зеленски.

Според съобщението на Белия дом Байдън е подчертал "трайния ангажимент" на Америка към Украйна и е заявил, че тя "бързо ще предостави значителни нови пакети за помощ в областта на сигурността, за да отговори на неотложните нужди на Украйна от бойни действия и противовъздушна отбрана", веднага след като Сенатът на САЩ приеме очаквания пакет от помощи и Байдън го подпише като закон.

Очаква се Сенатът да разгледа във вторник мярката на стойност 61 млрд. долара, която миналата седмица беше одобрена от Камарата на представителите.