сн. Facebook

Дни след като 38-годишната Лидия Петрова се самозапали зрелищно пред президентството в центъра на София, все още няма яснота защо го е направила. Майка й смята, че някой е подтикнал нейната дъщеря да се самоубие. ,,Търсете кой е", призова жената. ,,Тя не е способна да извърши подобно нещо. Не го е направила тя. Тя не е психично болна. Лидия е много силен човек. Някой я е подтикнал към самоубийство.Търсете кой я е принудил", каза Снежана Петрова. Лидия и до момента е в ,,Пирогов" с 90% изгаряния. Лекарите твърдят, че при такива травми няма никакви шансове да оцелее.
Лидия е фоторепортер и е работила в различни издания, включително в ,,Труд". Тя посегна на живота си малко преди 15 часа в понеделник. Направи го пред фонтана на президентството, докато в сградата течаха преговори за бъдещото правителство. Жената, която има 11-годишен син, се заля с бензин и се запали.

Лекарите продължават да се борят за живота й, но не дават шансове. Пред медиите началникът на Клиниката по изгаряния проф. Огнян Хаджийски заяви, че подобно изгаряне е несъвместимо с живота. По думите му съпругът на Лидия е споделил, че е имала психично страдание, без да уточнява какво.
В същото време полицията в София продължава да работи по изясняване мотивите, подтикнали жената към подобна отчаяна постъпка. Към момента е установено, че преди време тя е била лекувана от психично разстройство. Вече е ясно, че е действала сама, без помагачи. Сама е отишла пеш до президентството, сама се е заляла с бензин, сама се подпалила. Пред журналистите обаче майката Снежана отрече дъщеря й да е имала психически проблеми, също така и да е била свързана със секта, както по-рано бе заявила сестрата на Лидия - Даниела. Снежана Петрова обясни, че след атентата в Бургас дъщеря й била притеснена, но е била ,,напълно нормална и образована". ,,Видях само едно овъглено тяло. Шансът й е нулев - няма дори 1% възможност за оцеляване", промълви Снежана Петрова. Тя разказа, че дъщеря й е завършила учителския колеж, след това рехабилитация.

Бащата - Петър Петров, разказа, че е разбрал за трагедията от медиите. Той не е виждал дъщеря си от няколко години, тъй като е разделен с майка й и живее с друга жена на семейни начала. Но разказа, че Лидия живеела на квартира в столицата и била разделена със съпруга си, който бил материално осигурен и се грижел за сина им.