Северна Македония е разтърсена от убийството на 14-годишно момиче. Тялото ѝ е открито с вързани ръце и крака в чувал. Момичето е било похитено преди 7 дни.

Според разследващите нападението е поръчано от бащата на Ваня, който е дал информация на похитителите, когато момичето е излязло от вкъщи, за да иде на училище. Той е бил задържан.

Целта на отвличането е била изнудване за пари от майката, която е разведена със съпруга си. Според разследващите похитителите са изпаднали в паника, че са следени и са решили да убият момичето.

14-годишното дете е убито с пистолет и заровено. Според полицията няколко души са участвали в отвличането. Трима са били задържани.

Четвъртият, за който се смята, че е извършил убийството с пистолет, е избягал от Северна Македония заедно с адвоката си. Двамата са влезли първо в Сърбия, а след това в България.

"Лицето Люпко Палевски е напуснал Северна Македония с автомобил, заедно с адвоката си, и е заминало за Белград. Оттам на следващия ден той заминава за България и тогава ще установим аспектите“, заяви македонският министър на вътрешните работи Оливер Спасовски, представяйки подробности от разследването на убийството на непълнолетната Ваня Гьорчевска.

Според информацията той е напуснал страната на 30 ноември. До момента срещу него са водени няколко производства за криминални постъпки и едно наказателно на територията на Районната полиция в Прилеп.